De voordelen

  • Betalen per keer
  • Geen extra kosten, geen verplichtingen
  • Keuze uit 750+ sportcentra in NL
  • Laagste prijsgarantie
  • inloggen en binnen 5 min. sporten

Gemakkelijk en veilig betalen met de volgende betaalmethoden

  • Visa
  • MasterCard
  • iDeal

Fitness abonnement opzeggen

Fitness abonnement opzeggen

18 oktober 13
Fitness abonnementen worden vaak voor langere periode afgesloten. Bijvoorbeeld voor een jaar. Dit wordt vaak door sportscholen extra aantrekkelijk gemaakt door het weggeven van inschrijfgeld of het geven van een kado.

Sportscholen adverteren vaak met een vast maandbedrag, maar het komt ook voor dat dit een bedrag per 4 weken is en dat u hierdoor 13 periodes betaalt en geen 12 maanden.

In het verleden kwam het vaak voor dat sportscholen een abonnement stilzwijgend verlengden, en hierdoor hebben zij een slechte reputatie opgebouwd. Wie herinnert zich niet de TV commercial van Essent waarin een man met een been in het gips probeert op te zeggen en dit niet mogelijk is.
Sinds de Wet van Dam is ingevoerd in 2011 is dit niet meer toegestaan. U kunt een jaarabonnement na afloop van deze periode altijd met een maximum van één maand opzeggen.

Op welke manier moet ik mijn abonnement opzeggen?

Kijk altijd goed in de algemene voorwaarden van een contract of u toch eerder kunt opzeggen, anders zit u in ieder geval voor een jaar aan het contract vast. Als u de algemene voorwaarden niet bij het contract ontvangen heeft, kunt u deze ook vaak gewoon op de website van de sportschool terugvinden.

Noteer bij het aangaan van een contract gewoon een maand voor de einddatum in uw agenda dat u moet opzeggen of verlengen, dan kunt u dit niet vergeten.

Stuur een schriftelijke opzegging en vraag daarin aan de sportschool om deze opzegging te bevestigen. Voor een voorbeeld kunt u terecht op de volgende site:
http://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/abonnement/voorbeeldbrief-opzeggen-van-een-abonnement.

Houdt bij een schriftelijke opzegging altijd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken.
Als u geen bevestiging krijgt, vraag dan altijd na of uw opzegging is verwerkt en vraag gelijk naar de naam van de medewerker die u heeft gesproken.

U kunt natuurlijk ook de opzeggingsbrief gewoon bij de balie van de sportschool inleveren en vragen of dit bevestigd kan worden, maar veel sportscholen zijn alleen een vestiging met een hoofdkantoor op een andere plaats. Zorg ook dat de automatische incasso wordt stopgezet als u daar toestemming voor heeft gegeven.

Wilt u wel lekker sporten, maar niet de verplichtingen van een abonnement? Dan kunt u ook altijd sporten met Sporttegoed. U kunt kiezen uit meer dan 725 locaties, waar u gewoon per keer kunt betalen.