Verschillende manieren om hout te kloven

Als je hout gaat kloven dan splits je het hout in kleinere stukken. Als jij veel objecten in de tuin hebt waarbij je hout nodig hebt, dan is het om hier een efficiënte werkwijze in te hebben. Er zijn verschillende manieren om hout te kloven. De ene methode is aanzienlijk prettiger dan de ander. 

 

De Kindling cracker 

Een hele makkelijke manier om hout te kloven is door gebruik te maken van een kindling cracker firewood splitter. Met dit gereedschap kan je hout kloven op een snelle en veilige manier. Het is een veilige manier om hout te hakken doordat je niet zelf met een bijl in de weer hoeft. Hierdoor is de kans aanzienlijk kleiner dat je jezelf verwondt.  Bij een kindling cracker zit er een bijl in het werktuig. Om ervoor te zorgen dat de bijl met snelheid door het hout heen gaat, dien je met een hamer op de bovenkant van het werktuig te slaan. Hierdoor voorkom je dat je jezelf kunt verwonden met de bijl. De kindling cracker kan hierdoor door zowel jonge als oude mensen worden gebruikt. 

 

Waarvoor wordt hij gebruikt?

De kindling cracker kan in verschillende situaties een goede optie zijn. Vaak zie je dat hij gebruikt wordt voor een houtgestookte hottub. Hiervoor dient er namelijk aardig wat hout gespleten te worden. Daarnaast is het ook een handig hulpmiddel voor wanneer je een  houtgestookte zwembadverwarming wilt verwarmen. 

 

Hakbijl 

De bekendste manier om hout te kloven, is door dit te doen met een bijl. Een bijl heeft een stalen gedeelte en dit zit vast aan een stuk hout. Door een stuk hout verticaal op de grond te leggen, kan jij met jouw twee handen de bijl met een rap tempo in het hout slaan. Met een beetje geluk sla je het hout met één keer slaan in tweëen. Het gebruiken van een bijl is helaas wel stukken gevaarlijk dan de kindling cracker gebruikt. Mocht je het hout willen splijten met een bijl, dan is het belangrijk dat je dit voorzichtig doet. Koop daarom een bijl die past bij jou en voorkom dat je jezelf bezeert. 

 

Handzaag

Ook met het gebruik van een handzaag kan jij hout kloven. Dit is naast dat het traag gaat, niet de meest veilige optie. Ook bij een handzaag is er een kans dat je jezelf bezeert. Er zijn veel verschillende soorten handzagen waar jij uit kunt kiezen. Om te weten welke handzaag jij nodig hebt, is het handig om rekening te houden met de soort hout. Als het grote stukken hout zijn, heb je meer en grotere tanden nodig op de zaag.

 

Geef een antwoord