De juiste ondergrond voor sporten

Een ondergrond is bij veel dingen van groot belang. Maar bij een van de bezigheden waar het echt belangrijk is, is tijdens het sporten. Wanneer je bijvoorbeeld een vechtsport beoefend. Hierbij land je namelijk ook nog wel eens op de grond. Je wil er dan voor zorgen dat je jezelf en je tegenstander niet te veel pijn doet. Het is dan belangrijk dat je de juiste ondergrond hebt. Maar niet alleen voor het vallen is het fijn om de juiste ondergrond te hebben. Ook voor tijdens het sporten, denk bijvoorbeeld aan het hebben van grip. Je kan geen kracht zetten als je geen grip hebt. Dit geldt voor zowel vechtsporten als voor fitness of bijvoorbeeld yoga. Wanneer je geen grip hebt kan je de meeste sporten niet goed 

Beoefenen. 

 

Puzzelmatten

De ideale oplossing hiervoor is om puzzelmatten neer te leggen in de sportzaal. Puzzelmatten zijn vaak gemaakt van een bepaald type foam. Dit materiaal zorgt ervoor dat de puzzelmatten zacht genoeg zijn om grondoefeningen te doen. Je krijgt hierdoor geen pijnlijk lichaam tijdens de grondoefeningen. Ook is het ideaal voor springen, rennen en bijvoorbeeld koprollen. De vuistregel is, hoe dikker de puzzelmat, hoe meer impact hij absorbeert. Dit ligt dus een beetje aan het doeleinde waar je het voor wilt gebruiken, hoe dikke puzzelmat je nodig hebt. Verder zijn de puzzelmatten voorzien van een anti-slip, waardoor je dus goed grip hebt.

 

Voor thuis of in de sportschool

Ook wanneer je thuis een sportzaaltje bouwt is het ideaal om hier puzzelmatten neer te leggen. De naam zegt het misschien al, maar het zijn eigenlijk een soort puzzelstukken die je dan naast elkaar kan leggen terwijl ze aan elkaar zitten. Hierdoor kan je dit gemakkelijk over je huidige vloer thuis leggen. Het extra voordeel van puzzelmatten is namelijk dat het ook nog eens een geluiddempende werking heeft. Dit kan zowel thuis als in de sportschool heel goed van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld zware gewichten laat vallen. Normaal gesproken hoor je dit heel erg hard, maar door de puzzelmatten wordt deze klap opgevangen en ook nog eens minder het geluid weerkaatst. Ideaal dus als er gewichten worden gebruikt. Wanneer je eraan denkt om deze puzzelmatten thuis of in een sportzaal neer te leggen is het verstandig om te kijken naar de dikte. Dit hangt namelijk af van je doeleinde. Ook is het leuk om naar de kleur te kijken, je kan ze namelijk ook combineren zodat het er extra vrolijk uitziet. Sporten is immers iets heel leuks en wordt door puzzelmatten nog aangenamer! 

Geef een antwoord