Het doorkomen van een crisis

Het afgelopen jaar heeft iedereen veel meer tijd thuis gezeten. En wat ga je dan doen? De eerst maanden gingen mensen het huis opruimen, er stonden urenlange rijen bij de vuilstort. Ook veel mensen gingen aan de slag in de tuin en dit was door het aantal bezoekers bij de tuincentra zeker merkbaar. Na die eerste paar maanden waren de meeste taken in huis en in de tuin echter wel geregeld en wat ga je dan doen. Tja van alles eigenlijk. Veel mensen kochten sportapparatuur en gingen thuis sporten. Andere mensen gingen Netflix en Disney ontdekken. Andere mensen hebben weer leven ingeblazen bij hun passie voor koken. Iedereen is er anders mee omgegaan.

Eenzaamheid

Toch zijn er een aantal zaken die toch wel voor iedereen gelden. Zo voelen veel mensen zich eenzaam. En dit is ook niet gek. Je kan niet meer spontaan op bezoek bij vrienden, want het aantal bezoekers is beperkt en het is maar de vraag of mensen happig zijn om mensen te ontvangen. Je kan geen leuke diners hebben met kennissen, want alle restaurants waren dicht. Je kan de feestdagen niet met de hele familie vieren, want dat overstijgt het aantal bezoekers vrijwel altijd. Heel veel situaties die voor gezelligheid en vreugde zorgde in ons leven zijn aan banden gelegd. Het is dus zeker niet raar dat wij ons soms somber en alleen voelen.

Routine

Wat veel mensen lijkt te helpen deze tijd door te komen is het hebben van een routine. Je staat op rond dezelfde tijd, je pakt een bakkie koffie en maakt een ontbijtje. Vervolgens ga je werken of studeren en rond het middaguur ga je even lunchen en probeer je wat frisse lucht binnen te krijgen. Vervolgens ga je weer verder studeren of werken en is het weer tijd voor avondeten. Veel mensen vinden het bestellen van eten het makkelijkste. Ikzelf vind koken juist een ontspannende bezigheid en houd er dus van om elke dag vers mijn eten te maken. Vervolgens wat ontspanning in de avond door een serie/film te kijken, een boek te lezen of lekker in bad te gaan.

Verwenning

Veel mensen proberen deze tijd door te komen door zichzelf her en der wat meer te verwennen. Een chocoladereep hier, een lekkere pizza daar. Het is dan ook niet gek dat veel mensen van de coronakilo’s spreken. Ik ben zelf geen fan van wijn, maar ik kan me voorstellen dat een fles wijn openen doordeweeks ook wat normaler is geworden doordat alle dagen toch op elkaar zijn gaan lijken en er toch niemand is die het ziet. Wees echter wel voorzichtig dat het niet een gewoonte wordt. Twijfel je of je teveel alcohol nuttigt? Doe dan een alcoholisme test.

Geef een reactie