Lange fietstocht maken zonder moeite

De mooie zonnige dagen komen er weer aan. Het is dan heerlijk om buiten tijd door te brengen. Zo veel mogelijk in de buitenlucht te zijn om lekker veel vitamine D aan te maken. Naast dat het goed voor de gezondheid is, voelt u zich ook vaak lekkerder in uw vel door het vele buiten zijn. Ga er vooral op uit en maak een mooie fietstocht. Houdt u ervan om grote tochten te maken, maar wilt u niet helemaal uitgeput op uw bestemming aankomen. Of bijvoorbeeld een fiets om makkelijk en uitgerust op het werk aan te komen. Dan is de speed pedelec wellicht een perfecte oplossing voor u.

Speed pedelec en de regels die daarbij horen

Misschien heeft u wel eens van een speed pedelec gehoord of misschien heeft u helemaal geen idee. Een ding is al wel duidelijk het is een fiets. Een speed pedelec heeft de uiterlijke kenmerken van een elektrische fiets, maar heeft meer snelheid. Deze fiets heeft namelijk een trapondersteuning tot maar liefst 45 kilometer per uur. Dit betekent ook dat de speed pedelec wettelijk onder de snorfietsen valt. U heeft daarom ook een bromfietsrijbewijs nodig, dit betekent dan ook dat u pas op de fiets mag rijden met een minimale leeftijd van 16 jaar. Er gelden nog meer andere regels voor de speed pedelec dan voor de normale elektrische fietsen. De speed pedelec moet namelijk voorzien zijn van een geel kentekenplaat. Deze kentekenplaat wordt achterop de fiets gemonteerd. Wanneer u een speed pedelec aanschaft bij de fietsvoordeelshop zorgen zij voor de aanvraag van zo’n kenteken. U hoeft daar dan zelf niet meer achteraan. Ook is het verplicht om een fietshelm met NTA 8776 kenmerk te dragen. De fiets moet ook voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel, een claxon en een remlicht is ook verplicht. Bij een elektrische fiets of normale fiets zijn deze voorwaardes niet van toepassing. Daarom is het zo belangrijk om u er bewust van te maken welke regels er komen kijken bij een speed pedelec.

Waarom een speed pedelec

Een speed pedelec is een goed alternatief voor mensen die iets zoeken voor dagelijkse woon-werkverkeer. Zo kan het openbaar vervoer, files, parkeerkosten worden voorkomen. Met de speed pedelec kan u gemakkelijk in hoog tempo een grote afstand afleggen, zonder dat u bezweet aan komt op uw werk of bestemming. Zo kan de speed pedelect zoals eerder al gezegd tot een snelheid van 45 kilometer per uur komen. Dit is aardig snel voor een fiets en u bent dan ook voordat u het weet op uw bestemming. Ook zorgt dit voor goede dagelijkse beweging, zodat u fit blijft. Daarnaast bent u zo ook meer in de buitenlucht. 

Geef een reactie